DYNAMISK IVÆRKSÆTTERI MED TECHPEOPLE

I et helt unikt og tæt parløb med TechPeople, står den danske iværksætter virksomhed Neocortec klar med egen ny patenteret trådløs Mesh-netværksteknologi, som de præsenterer i november 2014 på Europas største elektronikfagmesse Electronica i Tyskland.

Inden udgangen af 2014 får de trådløse teknologier en ny og autonom bror, som definitivt har kappet båndene til patriarken. Neocortecs verdenspatenterede trådløse Mesh-netværksteknologi består af op til 65K noder i samme net, som koordinerer netværksdannelsen og ruten igennem netværket helt uden en centralenhed. Relationen sker automatisk mellem de forskellige noder, som på baggrund af et regelsæt deler og sender informationen i et tæt forbundet naboskab. Kommunikationsprotokollen tager altid data af den hurtigste vej. Som noget helt enestående bliver ruten genereret, mens pakken er på vej.

Neocortec indledte samarbejdet med TechPeople i 2013. Neocortec havde brug for et tæt parløb med en samarbejdspartner, som kunne stille med flere forskellige ingeniører til at udvikle og produktmodne et salgsbart produkt. Neocortec undgår at fastansætte nye folk, hvilket både er tidskrævende og dyrt for en nystartet virksomhed, hvor ”Time to market” er afgørende.

Neocortec bor til daglig på TechPeoples adresse. ”Det er en stor fordel, at vi kan benytte de faciliteter, som TechPeople råder over, og vi kommer helt udenom at investere penge i f.eks. dyrt måle- og testudstyr og kontorinventar” Fortæller General Manager Thomas Steen Petersen fra Neocortec

Bo- og partnerskabet giver TechPeople stor indsigt i Neocortecs udfordringer, så de straks kan matche de helt rigtige kompetencer. Det bekræfter Thomas Steen Petersen, som fremhæver den kollegiale betydning af partnerskabet. ”På et tidspunkt havde vi et møde med en leverandør omkring produktion. Vi havde taget en af TechPeoples hardware folk med, som deltog som ligeværdig med os, og som var ligeså ærekær overfor produktet, som var det hans eget”.

Neocortec har i høj grad benyttet sig af TechPeoples kompetencer indenfor hard- og software design. Det første der blev udviklet, var en test platform, der dels demonstrerede, hvordan systemet fungerede i praksis med routing mellem noderne og med indbygget test- og monitoreringsfaciliteter. Efterfølgende har TechPeople stået for design af verdens mindste Wireless Sensor Network Module og de Evaluation Kits, som skal i test hos kunderne.

”Jeg kan kun anbefale andre iværksættere at indgå i et så tæt partnerskab med TechPeople. Som iværksætter planlægger vi ikke langt frem i tiden. Der er brug for fleksibilitet og hurtige løsninger, som en partner som TechPeople til fulde lever op til”, fortæller Thomas Steen Petersen, som for tiden ligger vandret for at blive klar til verdensintroduktionen af Neocortecs Mesh-netværksteknologi på Electronica.

Neocortec

Neocortec blev grundlagt i 2007 ud fra en idé om at udvikle en patenteret trådløs Mesh-netværksteknologi helt uden brug af en centralenhed. Mesh-netværksmodulet kan sende information over store geografiske afstande ved at lade enhederne videresende informationen fra enhed til enhed, indtil destinationen er nået. Et 65K netværk genereres lige så hurtigt som et netværk på 10 noder. Strømforbruget er ekstremt lavt, så et modul kan køre i 10 år på et typisk batteri. Modulet er født med en microchip, så enhver løsning kan tilpasses kundens specielle behov. Idémanden bag er opfinder Morten Jæger. Neocortec er ejet af investeringsselskabet A/S Holger Petersen Holding.

http://neocortec.com

”Jeg shopper ikke rundt for at spare 25 kr. i timen på software eller hardware kompetencer. Jeg har en langvarig relation, som bygger på at TechPeople gang på gang leverer den rette konsulent til den rette pris”

General Manager Neocortec, Thomas Steen Petersen.