Computergrafik og C++ – fra Sverige til Japan til Danmark

Ola Nordqvist, du er TechPeople-konsulent – hvorfor?

Fordi de er søde mennesker, og de har tilbudt mig en god opgave, der passer til mine færdigheder. Jeg kandidatuddannelse i Computer Science med speciale i computergrafik og machine learning. I lidt over et år har jeg arbejdet hos en stor dansk producent af byggelegetøj, hvor jeg har udviklet et CAD-program, der hjælper de interne designteams med at bygge innovative modeller med virtuelle klodser.  Jeg er senior C++-udvikler i produktteamet, og vi arbejder tæt sammen med vores partnere og interessenter for at udvide og forbedre LDD’s muligheder. Vi bruger agile og CI/CD-metoder (Continuous Integration/Continuous Delivery) og som konsulent arbejder jeg som fuldt integreret teammedlem og med samme ansvar som medarbejderne.

Du vendte for nylig tilbage efter 11 år i Japan. Hvordan er den danske arbejdskultur sammenlignet med Japan og andre lande, du har arbejdet i?

Oprindeligt er jeg fra Sverige, og efter jeg var færdiguddannet fra universitetet begyndte jeg at arbejde for Sony Ericsson i Lund. Jeg hjalp en japansk billedteknologivirksomhed med at integrere produkter som kamerateknologi og ansigtsgenkendelsessoftware i vores mobiltelefoner, og jeg fik mulighed for at arbejde for dem i Tokyo. Jeg var 27, og det lød spændende at flytte til Japan. Og det blev det. Det er et fantastisk land, og jeg blev der i 11 år og arbejdede for forskellige virksomheder i softwareindustrien. Til sidst besluttede jeg at vende tilbage, ikke til Sverige, men til Danmark.

Det, der overraskede mig, da jeg begyndte at arbejde i Danmark, var, hvordan alles arbejdsdag er mere kompakt og fokuseret, mens arbejdstiden i Japan har tendens til at være meget længere og med mange pauser. I Danmark er der fokus på at være hurtig, få tingene gjort og tage hjem. Frokostpausen her er for eksempel kun 30 minutter sammenlignet med 60 minutter i både Sverige og Japan, hvilket tager lidt tid at vænne sig til. Generelt synes jeg, at den danske og skandinaviske arbejdskultur er fænomenal.

Dette er din første opgave som freelance-konsulent. Hvordan har det været, og hvad er dine planer for fremtiden?

Det har været fantastisk indtil videre, og jeg tror gerne, at jeg vil fortsætte på denne måde. Det er et rigtig godt arbejdsmiljø her, og det er rigtig spændende at arbejde for en virksomhed, der balancerer at lave gode produkter og samtidig opretholde stærke moralske og etiske værdier så godt. Det er klart, at konsulenter ikke er beregnet til at være her på ubestemt tid, selvom det ikke er ualmindeligt at blive et år eller to. Rollen som konsulent passer mig også ganske godt. Det hele afhænger dog meget af, hvilke opgaver jeg bliver tilbudt. Lad os se, hvad fremtiden bringer.