ERFAREN PROFIL INDEN FOR IT SOURCING ER NY ACCOUNT MANAGER I TECHPEOPLE
Malene Juuhl Hjorth kender it-konsulentbranchen særdeles godt. Nu dykker hun ned i den embeddede verden som ny account manager på TechPeoples kontor i Herlev.

Malene får medansvar for den kundevendte del af TechPeoples forretning. Hun tager dialogen med de eksisterende og nye kunder, der kommer til TechPeople for at få hjælp til at finde konsulenter med specialkompetencer inden for embeddede løsninger. For Malene, der startede hos TechPeople medio oktober, handler det om at afdække, hvilken kombination af skills kunden mangler for at løse sine udviklingsopgaver. For at lære det håndværk er hun nu i fuld gang med at dykke ned i de teknologier og metoder, der styrer den embeddede verden.

 

Det er et spændende nicheområde, som kræver, at man bliver klædt grundigt på for at kunne gå i dialog med kunder og konsulenter. Nu er jeg ved at tilegne mig den specialviden, der skal til, fortæller mener Malene, der har en solid baggrund i it-branchen.

Det er spændende at lære nyt, ikke mindst fordi den embeddede verden er i kraftig vækst. Dens teknologier er helt centrale for fremtiden og her finder TechPeople de konsulenter, der hjælper vores kunder med at omsætte teknologierne til nye produkter og services.

 

Salg og rekruttering

Malene startede sin it-karriere i Dell med at sælge hardware til små og mellemstore virksomheder og kommuner. De seneste syv år har hun arbejdet med salg og rekruttering i konsulentbranchen, med fokus på it-generalister til bl.a. finans, tele, transport og logistik. Hun har både siddet med kontakten til virksomheder med behov for it-freelancere og har sideløbende haft ansvar for at finde egnede konsulenter til opgaverne.

Senest kommer hun fra en stilling som account director i People-IT, hvor hun havde ansvar for rekruttering af it-konsulenter til en fast portefølje af kunder, inklusive salg til nye kunder.

 

Jeg har god erfaring i at finde de mere gængse konsulentprofiler. Men embeddede konsulenter er mere specialiserede end almindelige programmører. Derfor har jeg brug for at lære den verden at kende, så jeg kan rådgive kunderne og hjælpe dem med at finde embeddede specialkompetencer. I den embeddede konsulentbranche handler det om at blive god til at finde nålen i høstakken. Jeg er under oplæring lige nu, og det er en stejl læringskurve med masser af fagudtryk og forkortelser. Men efter at have sourcet it-konsulenter i syv år har jeg en god ballast, så det skal jeg nok lære.

 

Får energi fra mennesker

Malene får energi af at være sammen med andre mennesker, både privat og på jobbet. Og netop kulturen og stemningen hos TechPeople var medvirkende til, at hun sagde ja tak til stillingen som account manager.

 

Der er en energi her på kontoret, som jeg godt kan li’, siger hun.

Der er masser af gode kolleger og der er højt humør. Man fornemmer, at der ikke er langt fra ide til handling. Det synes jeg passer godt til en person som mig.

 

Malene Juuhl Hjorth bor i Gentofte sammen med sin mand Jesper og datter Molly på to år. Ud over familielivet går en stor del af hendes fritid med at nusse med hardware, dog ikke computere, men derimod et stykke mekanik, der klarer sig udmærket uden mikrochips og netforbindelse.

Det drejer sig om en åben MGA-sportsvogn, en engelsk klassiker bygget i 1958. Bilen har hun haft i efterhånden mange år. Veteranbiler har altid haft hendes interesse. Da hun var i midten af 20’erne kørte hun i en Fiat 500 L fra 1971. Et par år senere gav hun sig selv den lyseblå MGA i fødselsdagsgave og den har hun haft stående i garagen lige siden.