Fastansættelse eller freelance? Da lyset gik op for jesper
Jesper Spanggaard Rasmussen, du forlod dit faste job for at blive freelance-konsulent. Hvorfor?

Jeg er robotingeniør, og efter jeg fik min uddannelse i 2014, valgte jeg fastansættelse. I mit første job arbejdede jeg for en industriel automatiseringsvirksomhed og lavede PLC-programmering og embedded C. Derefter gik jeg over til embedded firmware til industrielle applikationer. Det var dejligt, og jeg arbejdede i nogle gode teams, men på en eller anden måde følte jeg, at jeg havde brug for en ekstra udfordring.  Jeg begyndte derfor at lede efter mere arbejde. I starten troede jeg, at jeg kunne beholde mit almindelige job og arbejde aftener og weekender. Men jeg fandt hurtigt ud af, at det er svært at gøre inden for det embedded område, da du altid er en del af et team.

Men jeg følte, at jeg havde energien og motivationen til at prøve noget nyt og gå efter opgaver med større variation og nye udfordringer. Derefter opfordrede et af de konsulentfirmaer, jeg talte med, mig til at gå all-in. Det var der lyset gik op for mig. Jeg tænkte: “Hvorfor ikke? Vi er i Danmark, vi har et sikkerhedsnet her, så det kan ikke gå helt galt”.

 

Du talte med flere konsulenthuse, og du endte med at vælge TechPeople. Hvorfor?

Fordi jeg følte, at de var troværdige mennesker. Du kan stole på dem, og de er rare at tale med. Derudover kender de den embedded forretning godt. De har et stærkt netværk, og de har arbejdet med det i årevis, så jeg følte, at de sagtens kunne finde nogle interessante opgaver til mig. Jeg kan også godt lide gennemsigtigheden i deres forretningsmodel. Du ved præcis, hvad de opkræver deres kunder, og den procentdel, de tager fra toppen.

 

Hvordan er livet som freelance-konsulent?

De fandt mig denne interessante opgave i en stor Greentech-virksomhed. For det meste laver jeg embedded firmware og applikationsarbejde i C ++. Jeg er en del af et scrum-team, og udviklingsafdelingen er velorganiseret og arbejder med et agilt mindset. Derudover har de en spændende softwarearkitektur, så jeg kan virkelig lære meget ved at dykke mig ned i det. I øjeblikket er jeg på en 12-måneders kontrakt, som måske bliver forlænget. Men lad os se, hvad der sker.

 

Fik du så den ekstra fart og de udfordringer, du ledte efter, da du besluttede dig for at blive freelance konsulent?

Ja, afgjort. Og desuden føler jeg, at jeg som freelancer kan samle flere kompetencer i forhold til at have det samme job i mange år. At lære forskellige virksomheder at kende og arbejde på en række projekter hjælper mig med at forbedre mig hurtigere. Jeg synes også, det er glædeligt at hjælpe kunderne, og som ekstern konsulent kan du bidrage til teamet med et nyt perspektiv på tingene.

 

Hvordan er dit forhold til det team, du arbejder i, som ekstern konsulent?

Jeg bliver behandlet på samme måde som de andre teammedlemmer. Der er næsten ingen forskel. Den virksomhed, jeg er hos, er god til at integrere os med det faste personale. De har flere eksterne konsulenter om bord, så de er vant til det. Og det er rart at føle sig som en del af holdet, i stedet for bare at blive sat i et hjørne for at sidde og kode. Når du er integreret i teamet, er det meget lettere at bidrage, når der er noget, du føler behov for at tage fat på. Og det er noget helt særligt ved den skandinaviske arbejdskultur: Der er ikke noget stramt hierarki, så man kan altid sige fra, hvis der er noget, man synes skal gøres anderledes. Faktisk forventer dine kolleger, at du gør det, hvis du har en særlig viden eller nye ideer at dele, der kan bidrage til at forbedre teamets arbejde.

 

Hvad er dine planer for fremtiden?

Jeg vil gerne fortsætte med at arbejde som freelance-konsulent hos TechPeople. Jeg er glad for at være en del af TechPeople-teamet, og jeg håber, at vi kan fortsætte med at arbejde sammen.