Hverdagen som

Fastansat hos TechPeople

 

Mød nogle af vores konsulenter og find ud af, hvordan de oplever livet hos TechPeople.

Hverdagen som fastansat konsulent

Hvis du drømmer om at prøve kræfter med konsulentrollen, men stadig gerne vil være fastansat, har du muligheden for at blive en del af TechPeoples faste konsulenter.

Hos TechPeople stræber vi efter at øge vores stab af faste konsulenter og opbygge et stærkere og bredere fundament for bedre at forankre viden i TechPeople. Men vi er kræsne! Ud over faglige færdigheder ser vi også på kandidatens konsulentfærdigheder og overvejer derefter, om vi gerne vil sidde ved siden af ham eller hende på en togrejse til München. Der skal også være et match på det sociale plan.

Hos TechPeople er der en god stemning, og vi nyder at være sammen. Det er en behagelig lille familie, og mange af vores medarbejdere har været hos os i mange år. Vi mødes regelmæssigt til møder, hvor vi deler nyheder om store og små emner. Mødet afsluttes altid med en social begivenhed – måske et besøg på en restaurant eller en koncert.

HENRIK ØSTERGAARD MADSEN

MØD HENRIK ØSTERGAARD MADSEN

Specialist inden for embedded udvikling – har arbejdet hos TechPeople siden februar 2016.

Hvorfor valgte du at arbejde som konsulent?

Jeg valgte at arbejde som konsulent, fordi konsulenter koster penge, så de bliver sat ind, hvor der er vigtige udfordringer, der skal tackles. Som konsulent får du opgaver på virkelig vitale steder. Hvis du kan trives under den slags pres, så er livet som konsulent godt. Du vil næsten altid have mulighed for at gøre noget spændende og fagligt udfordrende.

Hvilken type konsulent er du?

Jeg er først og fremmest en generalist inden for indlejret udvikling. Selvfølgelig har jeg domænekendskab inden for en række områder, men min primære kvalifikation er min store erfaring og min generelle viden om, hvordan man laver indlejrede systemer. Så når en opgave kræver en meget specifik færdighed inden for en bestemt teknologi, læser jeg op på emnet. For eksempel krævede min nuværende opgave kendskab til Bluetooth, så det måtte jeg lære fra bunden. Men takket være min erfaring og professionelle bredde er jeg god til at tilegne mig ny viden og sætte tingene i perspektiv.

Hvorfor valgte du at arbejde hos TechPeople?

Jeg valgte at arbejde hos TechPeople, fordi jeg ved, hvad TechPeople står for, og jeg kan lide deres måde at drive en konsulentvirksomhed på. Jeg har prøvet at arbejde som konsulent andre steder, og det var ikke lige så godt. Når de finansielle folk bliver sat ind for at drive forretningen, begynder tingene at gå galt. Som konsulent skal du føle en reel forbindelse med det firma, du arbejder for, og hos TechPeople er de gode til at skabe den forbindelse. En følelse af fællesskab er vigtig for mig. Det er vigtigt at mødes med ens kolleger både professionelt og socialt – for eksempel spiller vi badminton en gang om ugen, når vi har tid til det. Vi afholder også månedlige møder og en årlig teambuilding-tur til Alperne.

Kan du nævne nogle gode og dårlige ting ved at arbejde som konsulent?

Nogle af de gode ting ved at arbejde som konsulent er, at du får mulighed for at komme ind i en virksomhed, hvor du har mulighed for at give ny inspiration og måske ryste nogle af udviklernes ineffektive rutiner op. En dårlig ting kan være, at som konsulent føler du måske ikke så meget ejerskab af det produkt, du hjælper med at udvikle. Men alt i alt er jeg meget tilfreds. Jeg klarer mig godt som konsulent, og jeg har ikke tænkt mig at ændre det foreløbigt.

MØD KARSTEN LANGER ERIKSEN

Har arbejdet hos TechPeople siden juni 2015.

Hvad er dit speciale?

Min specialitet er indlejret software. Det er en vigtig grund til, at jeg er hos TechPeople. TechPeople har godt fat i virksomhederne, der er involveret i udstyrsudvikling. Og det betyder, at nogen som mig tilbydes mange gode opgaver.

KARSTEN LANGER ERIKSEN
Hvorfor valgte du TechPeople?

Først og fremmest nyder jeg at være konsulent. Jeg finder det spændende at tage ud og opleve forskellige virksomheder. Jeg kan lide at arbejde med nye mennesker og deltage i udviklingen af forskellige produkter. Som konsulent får du mulighed for at se mange virksomheder og løse mange forskellige typer opgaver.

Jeg har valgt at samarbejde med TechPeople, fordi jeg kan lide den måde, de arbejder på. Jeg har stor tillid til, at salgsteamet vil finde de rette kunder og de rette opgaver til mig. Jeg ved, at TechPeoples medarbejdere er ægte og velrespekterede af kunderne, og jeg ved, at jeg ikke vil blive solgt til en opgave, der ikke matcher mine færdigheder.

Og jeg ved, at jeg har nogle dygtige kolleger. Da jeg blev ansat, kunne jeg se, at de ansatte, der allerede var der, var rigtig gode. Det betyder noget. Du vil være en del af en virksomhed, der har dygtige mennesker.

Hvordan er det at være konsulent hos TechPeople?

Salgsfolkene er dem, der er i kontakt med kunderne. Så forsøger de at matche os med de opgaver, de modtager. Da jeg blev ansat, fik jeg for eksempel to stillinger at vælge imellem. En af dem passede perfekt. Vi tog ud til kunden og havde en god lang samtale om jobbet, og det fortsatte bare derfra. Jeg har været hos den samme Smart Metering-kunde i cirka to år nu. Jeg kører projektet sammen med nogle rumænske og schweiziske medarbejdere, og det slutter til efteråret. Så må vi se, hvad der sker derefter.

Fortæl os lidt om de sociale og faglige aspekter.

Vi mødes en gang om måneden, typisk for at høre, hvordan det går med virksomheden. Bagefter er der en social begivenhed, hvor vi måske går ud at spise eller lytter til musik sammen. Det er meget behageligt. Det er godt at lære sine kolleger bedre at kende, når man ikke er sammen med dem dagligt.

Vi bruger også hinanden til professionel input. Jeg ved, hvem jeg skal ringe til, hvis jeg har brug for hjælp til noget specifikt.

Hvordan er det at arbejde som konsulent? Hvad kræver det?

Først og fremmest skal du kunne passe ind i den organisation, du arbejder for. Og du skal vise, at du fortjener en plads på holdet. Nogle gange, i begyndelsen, skal du overbevise alle på holdet om, at det er en god idé at have dig med, og at du kan bidrage med noget.

I mit nuværende job er jeg fuldgyldigt medlem af udviklingsteamet, bortset fra at jeg ikke deltager i interne møder om virksomhedens strategiske planer, årsregnskaber osv.

Har du noget at skulle have sagt i de opgaver, du tilbydes?

Hos TechPeople har du lov til at sige, hvilken retning du gerne vil udvikle dig i, og hvad du finder spændende. Det betyder meget. Til en vis grad kan du få det, som du vil – forudsat at opgaverne er der, naturligvis. Du har ret stor indflydelse på, hvor du sendes hen.