Glenn går i dybden med mennesker
TechPeoples nye Resource manager Glenn Rybak har rekrutteret ledere og specialister til et væld af brancher og funktioner. Nu går han fagligt i dybden for at finde de rigtige ekspert-profiler til embedded udvikling.

Nysgerrig netværker – de to ord passer perfekt på Glenn Rybak, der mandag 1. november havde sin første arbejdsdag som Ressource Manager. Han forstærker yderligere den sourcing-funktion, der er helt afgørende for TechPeople og som er blevet udbygget markant på det seneste.

I et marked, hvor udbuddet af kundeopgaver er større end udbuddet af specialiseret arbejdskraft, handler det for TechPeople om at satse endnu mere på at række ud efter de skarpeste profiler inden for embeddede løsninger. Dette, for at motivere dem til at blive en del af TechPeoples støt voksende stab af ekspertkonsulenter.

Specialist-rekruttering

Glenn kommer fra et job i rekrutteringsbureauet PersonaleBørsen, hvor han de seneste fem år har rekrutteret specialister og ledere bredt og til mange forskellige virksomheder og brancher. Nu skifter han bredden ud med dybden. Det er et skifte med udfordringer. Der er masser at lære, men det passer ham fint.  

“I tidligere funktioner har jeg vist, at jeg er god til at ramme rigtigt. Jeg er god til at finde egnede folk til krævende funktioner. Det handler om at få en fornemmelse af, hvad der motiverer den enkelte kandidat og hvilke potentialer han/hun rummer. Nu skal jeg lære alt det tekniske i den embeddede verden, og det er jo bare super spændende.”

“Inden jeg blev ansat, fik jeg at vide, at rekruttering er sværere her end andre steder i branchen. Det var bare sød musik i mine ører, fordi så bliver det jo ekstra udfordrende. Jo mere de fortalte mig om alt det jeg ikke vidste, jo mere spændende blev opgaven.”

Norden, Europa – og Mexico

Som Ressource Manager har Glenn primært ansvar for Norden og Europa. Han har også allerede været i lufthavnen for at tage imod en mexicansk udvikler, TechPeople har fundet til en udviklingsopgave hos en nordsjællandsk virksomhed.

“Det lykkes os at tiltrække sådan en profil, fordi vi er gode til at finde det perfekte match mellem konsulentens faglige profil og den opgave der skal løses. Desuden går vi efter kandidater, der motiveres af faglige udfordringer, af at udbygge deres kompetencer og at lære nye steder og kulturer at kende.”

Sulten efter viden

Faktisk er der rigtig mange af den slags typer i den embeddede verden, vurderer Glenn. Han fornemmer, at de typisk er sultne efter at lære nyt og at styrke deres kvalifikationer i takt med at der dukker nye teknologier og systemer op. Deres drivkraft er, at de gerne vil dygtiggøre sig og det er netop hvad tilværelsen som konsulent kan tilbyde.

“Jeg tror, at der f.eks. er mange fastansatte udviklere, der efter nogle år i jobbet får lyst til at prøve noget nyt. De vil gerne lære endnu mere og lære nye brancher og teknologier at kende. Den mulighed får man som freelancer. Især hos os, fordi vi netop specialiserer os i at finde embeddede eksperter.”

Ifølge Glenn er der for øvrigt en global tendens hen imod, at freelanceansættelser er i vækst på arbejdsmarkedet. Tidebegrænsede relationer mellem ansat og arbejdsgiver vinder frem.

Rekruttering og storbyrejser

Glenn er oprindelig uddannet inden for salg og marketing. Inden han valgte en karriere inden for rekruttering, arbejdede han med salg og ledelse i mobilbranchen. Senere handlede det om ledelse af en nordisk organisation inden for forbrugerelektronik.

Privat er Glenn Rybak gift, bor i Glostrup og har fem store børn. Fritiden går med rejser, både til sommerhuset på Falster og til mere eksotiske pletter på landkortet. Især storbyer finder han interessante at udforske.