GLOBAL HEADHUNTING: AWS-EKSPERT FRA SRI LANKA TIL BALLERUP


Vi går langt for at finde de rigtige specialister til vores kunder. I flere tilfælde kræver det, at vi rækker ud over landegrænsen.
Enkelte gange endda meget langt. Mød Muditha Silva, AWS-ekspert fra Sri Lanka.

 

Muditha Silva er netop flyttet til Odense med sin kone og datter. Hver morgen tager han toget til Ballerup, til sit nye job i TopDanmark, hvor han bygger en IoT-platform baseret på AWS-teknologi. Her får I historien om Muditha og hans familie.

 

Hos TechPeople ved vi, at det gode match betyder alt. Konsulentens kompetenceprofil skal passe præcist med den opgave, der skal løses ude hos kunden. Det er det vi bliver målt på og derfor tager vi det som en særlig udfordring, når vi bliver bedt om at finde en konsulent med et helt specielt sæt af kompetencer.

Det skete, da konsulentchef Nina Jensen fik til opgave at finde en udvikler med speciale i Amazon Web Services:

Konsulenter med den profil findes der ikke mange af i Danmark. Og de få der er, de er meget eftertragtede. Men alligevel tog vi udfordringen op og begyndte at lede og det lykkedes os at finde en person med den helt rigtige profil. Det var Muditha.

Kjetil Kræmer, ansvarlig for TopDanmarks IoT-projekter, supplerer:

Vi udvikler en cloud-baseret IoT-platform til opsamling af sensor- og målerdata, bl.a. til bygningsovervågning, landbrug og konsumkunder, baseret på AWS. Men AWS er ikke så udbredt herhjemme, så vi vidste godt, at det ville blive svært at finde den rigtige profil. Du skal til Fjernøsten eller England for at finde egnede kandidater. Derfor sendte vi jobbet i udbud hos flere konsulentvirksomheder, der er faste leverandører af konsulenter til TopDanmark. Men de kunne ikke finde mange kandidater, der var 100 procent spot-on. Så gik Nina og Tommy fra TechPeople i gang. De gjorde et kæmpe arbejde og kom til sidst tilbage med Muditha. Fagligt var han det helt rigtige match og han var desuden klar til at committe sig fuldt ud og flytte til Danmark.

Muditha Silva var på det tidspunkt ansat i en svensk virksomhed, men arbejdede hjemmefra. Han havde aldrig arbejdet i udlandet, bortset fra et kortvarigt ophold i Sverige. Opgaven krævede, at han kom til Danmark, og det var naturligvis en stor beslutning for ham. Men efter en lang mailkorrespondance og mange videomøder med kunden sagde han ja til opgaven.

Der var meget der skulle tages hånd om, stort og småt imellem hinanden, forklarer Nina.

F.eks. tog det lang tid at få visum, ikke på grund af de danske myndigheder, men fordi de srilankanske myndigheder kun kommunikerer pr. brev. Her hjælper det, at vi samarbejder med GTS Nordic, der sørger for at alle registreringer, arbejds- og opholdstilladelse er på plads. De er meget professionelle og gør et virkelig godt stykke arbejde.

Muditha ankom til Kastrup 1. juni 2018, hvor han blev afhentet af Nina Jensen og indlogeret på et B&B i Farum, tæt på hans nye arbejdsplads i Ballerup og for øvrigt også tæt på TechPeople-direktør Kim Fahrenholtz’ privatadresse, så man hurtigt kunne træde til, hvis Muditha fik brug for hjælp.

Nina Jensen forklarer:

Efter ankomsten hjalp jeg ham med de mange småting, der skal være i orden for at man kan koncentrere sig om sit nye arbejde, samtidig med at man skal håndtere den omvæltning det er at flytte fra Sydøstasien til Danmark. Jeg viste ham, hvilken bus han skulle tage for at komme fra Farum til Ballerup, hvordan man fornyr sit buskort, hvor man kan købe ris og meget mere.

Det grundige forarbejde Nina og hendes kolleger havde lagt i rekrutteringen af Muditha viste sig hurtigt at være en god investering. Både han og kunden var meget tilfredse med samarbejdet og efter et par måneder blev den store beslutning taget: Mudithas kone Udeshi Weeresiri Narayana 

og datteren Hesara Nethmi skulle følge med til Danmark. I oktober måned ankom de to til Danmark, og det var ikke kun det triste danske  efterårsvejr, de skulle vænne sig til. Familien måtte også flytte til Odense, fordi det pga. lange ventelister var umuligt at finde plads til datteren på en international skole i hovedstadsområdet.

Til gengæld var Mudithas arbejdsgiver blevet så glad for hans indsats som konsulent, at man kort efter jul tilbød ham at fortsætte i samme job som fastansat. Det ovenstående billede er fra slutningen af marts, da Muditha kom forbi med kage på TechPeoples kontor i Herlev for at takke af inden starten på sin fastansættelse 1. april.

Kjetil Kræmer, ansvarlig for TopDanmarks IoT-projekter:

Jeg synes TechPeople har gjort det eksemplarisk og efter min mening er det en succeshistorie, der viser, at vi godt kan lykkes med at tiltrække udenlandske specialister til Danmark, selv om vi er i hård konkurrence med nogle meget større lande.

Læs interviewet med Muditha, hvor han beskriver sit arbejde hos TopDanmark med udviklingen af en AWS-baseret IoT platform til opsamling af sensordata, bl.a. til anvendelser i landbruget. Lige nu handler det om gylle, men der er meget andet på vej.

DET OPTIMALE OPEN SOURCE UDVIKLINGSMILJØ


Download vores whitepaper og bliv klogere på, hvordan du opsætter det optimale open source udviklingsmiljø.

You have Successfully Subscribed!