Han finder talenterne – Mark er ny resource manager i Techpeople
Mark Riis-Cordsen styrker TechPeoples search & selection muskel. Han er ny resource manager på hovedkontoret I Herlev, hvor han indgår i det østdanske team af talentspejdere, der finder tekniske konsulentprofiler i og omkring den embeddede verden.

Primært handler det for Mark om at tage konkrete forespørgsler fra TechPeoples kunder og finde konsulenter, der matcher den kompetenceprofil kunderne er på udkig efter. I et marked, hvor efterspørgslen efter specialiserede konsulenter er markant større end udbuddet, er det ifølge Mark et job, der kræver grundighed.

Vi gør rigtig meget ud af at finde det optimale match mellem opgave og konsulent. Det kræver et grundigt forarbejde, hvor vi tager de færdigheder kunden har brug for og matcher dem op imod vores stab af konsulenter, for at finde den person der passer bedst til opgaven. Hvis vi ikke har ledige konsulenter i vores faste stab, rækker vi også tit ud efter nye profiler, for at høre om de kunne være interesseret.

 

Mark er med, når TechPeoples sourcere mødes med den udvalgte konsulent for at præsentere den aktuelle opgave og grave ned i de tekniske kompetencer den kræver. Desuden er han med, når konsulenten præsenteres for kunden. Her er TechPeoples resource managers ”fluen på væggen”, mens kundens team manager og konsulenten tager den dybe tekniske snak om opgaven.

Jeg startede i april måned, så jeg er stadig ”under oplæring”. Det er super spændende for mig at lære både kunder og konsulenter godt at kende. Vores branche er jo teknisk kompleks og det er vigtigt at jeg får et godt kendskab til den, både på konsulent- og kundesiden.

 

Via sin baggrund i it-branchen som både B-to-B og B-to-C sælger, bl.a. i Dell, var Mark allerede solidt funderet inden han startede i TechPeople. Nu er han derudover i fuld gang med at lære den embeddede verdens særlige teknologier at kende.

Evnen til at finde talenter og matche dem med konkrete opgaver har han dyrket i en række jobs inden for rekruttering og jobservice. Han kommer fra en stilling som jobrådgiver i Frederiksberg Jobcenter. Her hjalp han akademikere med jobsøgning, kompetenceafklaring og karriererådgivning. Han har også arbejdet i en tilsvarende funktion i virksomheden AS3.

 

TechPeoples resource managers arbejder primært med at finde konsulenter, der matcher konkrete kundeforespørgsler. Mark og hans kolleger i teamet kaster imidlertid også snøren ud efter talenter, som de ikke umiddelbart har en opgave til.

Vi har f.eks. arbejdet med at finde specialister inden for software-test. Dem har vi ikke så mange af i vores eksisterende konsulentdatabase. Her kontakter vi egnede profiler for at høre, om de kunne tænke sig at komme med ombord, selv om vi ikke har en konkret opgave til dem her og nu.

 

Det samme gør sig gældende med udenlandske konsulenter. Typisk kan TechPeoples danske konsulenter ikke dække markedets behov for embeddede kompetencer. Derfor kontakter Mark ofte egnede profiler i udlandet for at høre, om de kunne være interesseret i at rykke til Danmark. Opgaver er der nok af. Efterspørgslen efter embeddede eksperter er stor og stigende.

 

Når man spørger Mark om, hvordan det er at arbejde i TechPeople, fremhæver han den gode kemi mellem medarbejderne – og den gode humor.

Der er højt til loftet og du får lov til at sætte dit eget præg på jobbet. Der er ingen, der kigger dig over skulderen og kontrollerer det du laver. Det har jeg det rigtig godt med.

 

Privat er Mark gift med Charlotte og bor i Holte. Sammen har de sønnen William på 19 og datteren Filippa på 15. I fritiden dyrker han løb, tv-serier og konsolspil. Desuden læser han meget. Hans smag i bøger dækker bredt og omfatter både science fiction, fantasy og biografier.