“Jeg valgte Techpeople på grund af deres ordentlighed”

Per Mølhave Christiansen, du er konsulent hos TechPeople. Hvorfor valgte du dem og ikke et af de andre konsulenthuse i branchen?

Man skal kunne stole på folk og jeg stoler på, at TechPeople finder spændende opgaver til mig. Desuden holder de hvad de lover. De går meget op i ordentlighed og gennemsigtighed. Det er for mig det væsentligste, når du som freelance konsulent vælger et bureau. Inden jeg valgte TechPeople, arbejdede jeg for et bureau, der opførte sig ufint. Jeg fandt f.eks. ud af, at de tjente lige så meget på mig, som jeg selv fik i timen. Det syntes jeg ikke var i orden.

TechPeople skjuler ikke noget. De fremlægger tallene som de er. Som konsulent får jeg at vide, hvilken timepris kunden betaler for mig og hvad TechPeoples overhead er. Det er til at tage og føle på. Den gennemsigtighed synes jeg er positiv.

Desuden er vi i tæt kontakt. Vi spiser jævnligt en frokost sammen og snakker om, hvordan det går. Det synes jeg er meget rart.

 

Fortæl lidt om den opgave du er ude på lige nu

Jeg arbejder i et softwareteam hos en stor virksomhed inden for vedvarende energi. Jeg laver applikationssoftware og arbejder primært i C++. Det handler om algoritmer, softwareudvikling og vedligehold af kode til at styre og regulere vindmøller. Vi er et team på otte personer og vi arbejder super godt sammen. Det er et af de bedste teams jeg har arbejdet i. Hvert team-medlem har sine særlige opgaver, men vi arbejder sammen om at nå det fælles mål: At aflevere i den ønskede kvalitet til den ønskede tid.

 

Hvad er din baggrund?

Jeg er uddannet elektro- og hardwareingeniør. Desuden har jeg to yderligere uddannelser som henholdsvis elektriker og flymekaniker. Jeg startede med at arbejde som kontrolingeniør i vindmøllebranchen. Som kontrolingeniør sidder du med de data man får ind fra møllen og arbejder på, hvordan du kan optimere dens output. Når du har fundet en løsning, sender du dine beregninger videre til softwarefolkene, som så implementerer dem i softwaren. Bagefter evaluerer man om møllen faktisk kører som beregnet.

Efter at have arbejdet med kontrol og styring på hardwareplatforme er jeg nu gået over til kun at arbejde med software.

 

Hvorfor valgte du at skifte fra et fast job til et liv som freelancer?

Efter at have haft et fast job i energisektoren, tænkte jeg at jeg ville prøve noget nyt, dog stadigvæk inden for samme område. Min kontrakt indeholdt en klausul om at jeg ikke måtte arbejde med energi i en periode. Derfor valgte jeg at blive selvstændig. Jeg tog en opgave i en medicovirksomhed, hvor jeg var med til at udvikle en pumpe til dosering af medicin. Da min klausul udløb gik jeg tilbage til energibranchen, og da TechPeople havde det helt rigtige job til mig takkede jeg ja.

Sociale relationer betyder meget for mig og det synes jeg TechPeople er gode til. Jeg kan godt lide, at de kommer ud til mig regelmæssigt for at spise en frokost sammen og høre hvordan det går. Desuden stoler de på os konsulenter. I et andet konsulentfirma jeg arbejdede for, skulle jeg afrapportere uge for uge, hvad jeg havde lavet. Det var helt unødvendigt efter min mening.

Samtidig sørger TechPeople for nogle administrative ting, som jeg ikke behøver at tænke på. F.eks. bliver min freelance-kontrakt evalueret af kunden hver 3. måned, men de forhandlinger behøver jeg ikke tage mig af. Dem ordner TechPeople.

 

Du har nu arbejdet som freelance konsulent i tre år. Skal det fortsætte?

Ja, det passer mig godt. Som konsulent er du del af teamet på lige fod med de fastansatte. Men du bliver ikke inddraget i det fnidder, der nogle gange kan opstå på en arbejdsplads. Det passer mig godt. Samtidig kan jeg sagtens undvære det sikkerhedsnet man har som fastansat. Når man har opbygget en buffer på omkring tre måneders løn, har man faktisk den samme sikkerhed som i et fast job. Desuden arbejder jeg i en branche, hvor der vil være masser af arbejde mange år frem i tiden.

 

Hvilket råd vil du give til andre freelancere? Hvad skal man være særlig opmærksom på?

Du skal turde spørge om hjælp. Du skal være synlig og du skal spørge, hvis du bøvler med en opgave. Hvis du først har siddet tre uger med en opgave du ikke kan få hul på, uden at have sagt noget, så har du et problem. Den går ikke som freelancer.