Dynamisk iværksætteri med Techpeople

I et tæt parløb med TechPeople har iværksættervirksomheden NeoCortec udviklet en ny, patenteret kommunikationsteknologi til trådløse, batteridrevne  Mesh-netværk af sensorer.

NeoCortec har udviklet og patenteret NeoMesh, en unik kommunikationsprotokol til trådløse, batteridrevne sensornetværk til IoT-anvendelser. TechPeople og NeoCortec arbejder tæt sammen og har gjort det i efterhånden en del år.

Det tætte parløb går tilbage til 2013. Dengang havde NeoCortec brug for en samarbejdspartner, som kunne stille med flere forskellige ingeniører til at udvikle og produktmodne deres teknologien. NeoCortec ville samtidig undgå at fastansætte nye folk, hvilket både er tidskrævende og dyrt for en nystartet virksomhed, hvor ”Time to market” er afgørende.

NeoCortecs trådløse Mesh-netværksteknologi består af op til 65K noder i samme net, som koordinerer netværksdannelsen og ruten igennem netværket helt uden en centralenhed. Relationen sker automatisk mellem de forskellige noder, som på baggrund af et regelsæt deler og sender informationen i et tæt forbundet naboskab. Kommunikationsprotokollen sender altid data den hurtigste vej gennem netværket. Som noget helt enestående bliver ruten genereret, mens pakken er på vej.

“Jeg shopper ikke rundt for at spare 25 kr. i timen på software- eller hardware-kompetencer. Jeg har en langvarig relation, som bygger på at TechPeople gang på gang leverer den rette konsulent til den rette pris”

Thomas Steen Petersen, General Manager, NeoCortec.

neocortec Logo Case Techpeople

“På et tidspunkt havde vi et møde med en leverandør omkring produktion. Vi havde taget en af TechPeoples hardware folk med, som deltog som ligeværdig med os, og som var lige så ærekær over for produktet, som var det hans eget” udtalerGeneral Manager Thomas Steen Petersen fra NeoCortec

NeoCortec har i høj grad benyttet sig af TechPeoples kompetencer inden for hard- og software design. Det første der blev udviklet, var en test platform, der bl.a. demonstrerede, hvordan systemet fungerede i praksis med routing mellem noderne og med indbygget test- og monitoreringsfaciliteter. Efterfølgende har TechPeople stået for design af verdens mindste Wireless Sensor Network Module og de Evaluation Kits, som kunderne anvender til at bygge deres sensorsystemer.

“Jeg kan kun anbefale andre iværksættere at indgå i et så tæt partnerskab med TechPeople. Som iværksætter planlægger vi ikke langt frem i tiden. Der er brug for fleksibilitet og hurtige løsninger, og det lever en partner som TechPeople til fulde op til” fortæller Thomas Steen Petersen.

På Embedded World, verdens største messe for embedded elektronik, blev NeoMESH i januar 2018 nomineret til prisen Embedded Award.

 

Neocortec


Neocortec blev grundlagt i 2007 ud fra en idé om at udvikle en patenteret trådløs Mesh-netværksteknologi helt uden brug af en centralenhed. Mesh-netværksmodulet kan sende information over store geografiske afstande ved at lade enhederne videresende informationen fra enhed til enhed, indtil destinationen er nået. Et 65K netværk genereres lige så hurtigt som et netværk på 10 noder. Strømforbruget er ekstremt lavt, så et modul kan køre i 10 år på et typisk batteri. Modulet er født med en microchip, så enhver løsning kan tilpasses kundens specielle behov. Idémanden bag er opfinder Morten Jæger. Neocortec er ejet af investeringsselskabet A/S Holger Petersen Holding.

https://neocortec.com