Siger ja til store projekter, selv om virksomheden er lille
Thomas Steen Halkier siger ja tak til store projekter, selv om hans virksomhed kun råder over en lille håndfuld faste medarbejdere. Han ved, at TechPeople finder de udviklere han får brug for, når der skal opskaleres.

Vi har arbejdet sammen rigtig længe og TechPeople kender de teknologier vi arbejder med. Derfor stoler jeg på dem. Og derfor tør jeg godt byde ind på store projekter, som vi egentlig er for små til. Vi kan ikke løfte dem alene, men jeg ved, at TechPeople finder de ekstra software- og hardware-folk jeg behøver.

Partnerskabet mellem NeoCortec, hvor Thomas Steen Halkier er direktør, og TechPeople går helt tilbage til den spæde start af virksomheden, der har udviklet en patenteret protokol til trådløs kommunikation mellem batteridrevne sensorer, kaldet NeoMesh. Ved hjælp af mesh-teknologi danner de enkelte sensorer et dynamisk og selv-konfigurerende netværk, der sender data automatisk fra den enkelte netværksnode via nabo-noder og videre til routeren og ud i IP-verdenen. Det foregår med ultra-lavt strømforbrug, så hver enkelt sensornode kan køre i årevis mellem batteriskift.  

Stort projekt fra Honeywell

I opstartfasen kæmpede NeoCortec med at finde anvendelser, der havde brug for lige præcis den kombination af trådløs kommunikation, datamængder, transmissionsrytmer og batterilevetid, som NeoMesh kunne tilbyde. Men det har ændret sig, ikke mindst da den amerikanske gigant Honeywell fik øje på den lille danske virksomhed.

Honeywell havde brug for en ny kommunikationsplatform til deres indendørs brandmeldere. Der er tale om opkoblede anlæg, der automatisk tilkalder brandvæsenet, stopper elevatorer, lukker branddøre og slukker for installationer, der potentielt kan være med til at udvikle branden. Der må højst gå 10 sekunder fra branden opdages til systemet reagerer på den.

Man ønskede en trådløs løsning, der skulle kunne fungere globalt. Efter at have udført en grundig analyse af de relevante teknologier på markedet valgte Honeywell at gå i dialog med os. De vidste, at ingen på markedet kunne levere et fikst og færdigt system til netop den applikation. Men de mente det var os, der kom tættest på. Aftalen blev, at vi skulle lave en specialløsning til dem, på toppen af vores standard NeoMesh-produkt.

Sværeste opgave hidtil

Ifølge Thomas Steen Halkier er Honeywell-projektet den sværeste opgave NeoCortec indtil videre har stået over for. Hver enkelt brandmelder skulle både køre meget lang tid på sit batteri. Samtidig skulle den kunne reagere hurtigt. Desuden var der tale om et vidt forgrenet system med mange enheder fordelt ud over en bygning. Derfor – og på grund af projektets størrelse – gik han til TechPeople for at finde ekspert-konsulenter.

De har hjulpet os med at udvikle et særligt funktionslag på toppen af vores standard Mesh-protokol, der muliggør den kommunikation der træder i kraft når en brandmelder detekterer røgudvikling. Normalt leverer vi mesh-kommunikationen sammen med særlige radiomoduler, som vi har udviklet. Den løsning ønskede Honeywell ikke. Al funktionaliteten fra vores modul har man i stedet liggende på et printkort inde i røgmelderen. Derfor lå der for os en stor opgave i at tilpasse softwaren til den hardware Honeywell havde defineret. Det var den mest komplekse opgave vi har løst indtil nu og vi kunne ikke have klaret det uden konsulenthjælp fra TechPeople.

Giver mulighed for at skalere op

Større virksomheder har mulighed for at flytte deres udviklere derhen, hvor der kommer nye opgaver ind. Det kan små virksomheder ikke. Ifølge Thomas Steen Halkier er et partnerskab med et specialiseret konsulenthus som TechPeople derfor afgørende vigtigt for de små, der har brug for at kunne skalere hurtigt op, når store udviklingsopgaver byder sig. I stedet for at være tvunget til at takke nej til opgaver, der oversteg de inhouse udviklerressourcer, har NeoCortec i stedet kunnet sige ja til de nye kunder, der stod klar til at lægge en ordre.

Det ville jeg aldrig turde uden TechPeople i baghånden. For eksempel er vi lige nu i gang med at starte to nye projekter op. Det kunne vi ikke have gjort uden at have TechPeople stående klar med udvikler-ressourcer. Jeg ved, at de kan finde de rigtige folk til os. Det er en kæmpe styrke for en virksomhed af vores størrelse.