Techpeople vil være virksomhedernes nye eksterne hardware- og mekanik-afdeling
Når der udvikles embeddede løsninger er der typisk softwaredelen, der fylder mest. Men samtidig er hardware og mekanik en uundværlig del af den samlede løsning. Og behovet for hardware- og mekanikeksperter vokser, i takt med at der udvikles flere og flere fysiske produkter, der indeholder elektronik og er koblet på nettet.

Dette stigende behov adresserer TechPeople nu med et styrket fokus på området. TechPeople vil være virksomhedernes nye eksterne hardware- og mekanik-afdeling og tilbyde fleksible udvikler-ressourcer til inhouse-projekter hos kunderne. Jan Zøllner, der er civilingeniør fra DTU med mange års erfaring i udvikling af elektroniske, er nøgleperson i den nye satsning.

 

Kunderne kommer til os med deres hardware- og mekanik-behov. Vi rådgiver dem om, hvordan de opnår den bedste tekniske løsning. Derefter finder vi de udvikler-profiler, der kan løse opgaven. Når løsningen er færdigudviklet, assisterer vi desuden i dialogen med den leverandør, der skal fremstille produktet, for at sikre at alle tekniske detaljer er i orden.

 

Fordelt 1 til 4

Ifølge Jan Zøllner er fordelingen af udvikler-ressourcer i et embedded projekt typisk 1 til 4 mellem hardware/mekanik og software. Det betyder, at kunden typisk kun har brug for en hardware/mekanik-konsulent i en begrænset periode og måske kun på halv eller kvart tid.

Mange kunder forespørger en deltids-konsulent. Her kan vi finde en ekspert på deltids-basis blandt TechPeoples konsulenter.

 

Jan Zøllner selv arbejder også på den måde. Ud over sit arbejde med at styrke TechPeoples forretning inden for hardware og mekanik arbejder han selv på opgaver ude hos kunderne. Lige nu assisterer han bl.a. en stor dansk producent af høreapparater med at udvikle et nyt produkt i tæt samarbejde med virksomhedens interne udviklingsafdeling. Sideløbende hjælper han en producent af udstyr til industriel datakommunikation med at udvikle en ny generation af deres eksisterende produkter. Ydermere optimere deres eksisterende produktion ved bla. at nedbringe test-tid og flytningen af produktionen til en ny leverandør.

 

Bred målgruppe

En af målgrupperne for TechPeople’s nye satsning er virksomheder, der typisk er stærke på software, men ikke har egen hardware/mekanik-afdeling og som derfor har brug for eksterne eksperter i en periode. Det kan også være virksomheder med egen hardware-afdeling, der i tider med spidsbelastning har brug for ekstra udviklere.

 

Det særlige vi kan tilbyde er, at vi hjælper kunden hele vejen. Jeg har arbejdet en del i rollen som Tech-Lead, dvs. jeg både rådgiver kunden om, hvordan man løser de hardware-mæssige udfordringer samt besidder de kompetencer man skal bruge til det. Jeg hjælper ofte kunden i at definere projektet, planlægge processen og tilmed finde de konsulenter, der kan få det gennemført. Endelig kan jeg hjælpe med dialogen mellem kunden og den leverandør man har valgt til at fremstille produktet. Her fungerer jeg som en slags ”teknisk advokat” for kunden, der sikrer at leverandøren følger de specifikationer der er leveret.

 

Kundernes one-stop-shop

Ambitionen er at TechPeople også vil være kundernes one-stop-shop inden for hardware og mekanik udover over software, projektledelse og den embedded verden. Det flugter ifølge Jan Zøllner godt med mange virksomheders strategi om at fokusere primært på at udvikle software in-house, hvorefter man køber de nødvendige elektronik- og mekanik-kompetencer on-demand. Den strategi er meget udbredt og derfor er den ydelse TechPeople tilbyder relevant for mange virksomheder, uanset størrelse og på tværs af brancher.

 

Vores mål er at gøre det så nemt og transparent som muligt for kunden at få løst deres embedded opgaver. Vi hjælper kunden med at definere opgaven, og med at finde egnede konsulenter til at løse den. Dette resulterer i, at kunden får tid til at kunne varetage andre opgave.

 

Så føler du at din kalender er fyldt op til bristepunktet, selvfølgelig med spændende projekter og opgaver, vil vi meget gerne tage en uforpligtende snak, og hjælpe at skabe et pusterum. 

Endelig skriv til Tommy Vanman på tov@techpeople.dk