Thomas tog springet ind i konsulent-verdenen
Der skulle flere tilløb til, før Thomas Bowley kastede sig ud i tilværelsen som konsulent. Nu er han embedded udvikler hos TechPeople og ser sig selv i konsulentbranchen i mange år fremover.

Jeg troede at livet som konsulent ville være økonomisk usikkert og med mange kortvarige opgaver, hvor man bliver sendt fra kunde til kunde. Det havde jeg ikke lyst til. Desuden havde jeg en forestilling om, at man som konsulent blev sat i et hjørne ude hos kunden og så bare blev sat i gang med at kode.

Men efter et par gode samtaler med nogle af TechPeoples konsulenter og rekrutteringsfolk opdagede jeg, at jeg havde et helt forkert billede af hverdagen som embedded konsulent, fortæller Thomas Bowley, der lige nu sidder hos en stor københavnsk virksomhed inden for satellitkommunikation.

Der skal han indtil videre være i et halvt år, med mulighed for forlængelse. Det er nemlig helt typisk for en TechPeople-konsulent at arbejde hos samme kunde i op til et år og ofte længere endnu. Og økonomisk usikkerhed er der ikke meget af. I den embeddede branche er efterspørgslen efter gode udviklere markant større end udbuddet. Derfor er der ingen grund til at være bekymret om sin jobsikkerhed.

 

Ikke produktions-koder

Thomas Bowley fandt også hurtigt ud af, at han ikke behøvede at frygte en hverdag som det han selv kalder ”produktions-koder”. Tværtimod. TechPeople-konsulenter indgår i udvikler-teamet på fuldstændig lige fod med kundens fastansatte udviklere. Og det passer godt til en type som Thomas, der efter eget udsagn gerne vil sikre, at de løsninger han udvikler, løbende kan vedligeholdes og bygges så de også kan fungere om f.eks. ti år.

Han kalder sig selv for en ”klassisk ingeniør-nørd” af den type, der synes al teknik er spændende. Det samme gælder udviklingsprocessen. Den synes han ligeledes er spændende hele vejen igennem fra den første spæde ide til det færdige produkt.

 

Embedded generalist

Thomas Bowley beskriver sig selv som en embedded generalist, der ikke holder sig for fin til at rode med hverken byggesystemer, testsystemer eller Continuous Integration.

Uddannet fra DTU i 2011 fik han sit første job i Brunata, der udvikler teknologi til forbrugsmåling. Efter knap seks år hos Brunata skiftede han til rollen som udvikler hos Teledyne RESON, med speciale i embedded Linux i virksomhedens sonar-systemer. Derefter videre til Logos Payment Solutions og senest Silicon Labs.

I flere af mine jobs har jeg arbejdet sammen med konsulenter, bl.a. fra TechPeople, så konsulentverdenen var ikke helt fremmed for mig. Men der skulle alligevel et par tilløb til inden jeg tog beslutningen. Det var slet ikke så ”farligt” som jeg havde troet og nu kan jeg ikke se mig selv vende tilbage til et fast job i en virksomhed igen.

 

Nørder også i fritiden

Thomas Bowley hører til dem, der også nørder meget foran computeren i sin fritid. Jobbet er også hans hobby og ikke mindst vil han gerne være på forkant med nye teknologier og metoder. Lige nu er han f.eks. i gang med at sætte sig grundigt ind i programmeringssproget Rust. Han er del af en gruppe TechPeople-konsulenter, der har startet deres eget interne uddannelsesforløb med fokus på Rust. I den forbindelse har TechPeoples direktør Tommy Vanman givet dem en konkret opgave at arbejde hen imod: De skal udvikle en drinksrobot til virksomhedens ”legerum” i Herlev, hvor der i forvejen bl.a. står Formel 1 simulatorer og andet godt man kan prøve, når man mødes til interne arrangementer.

Jeg ved ikke, om Rust ligefrem er det nye sort. Men det er i hvert fald et smart valg på mange måder og et alternativ til at skrive kode i f.eks. C. Rust er oprindeligt udviklet hos Mozilla og tog for alvor fart for omkring ti år siden. Nogle af de store tech-giganter som Microsoft og Google er begyndt at transitionere fra de gamle sprog over i Rust. En af fordelene ved Rust er, at det eliminerer fejl inden for håndtering af hukommelse, hvilket udgør op mod tre fjerdedele af de fejl man som udvikler begår i C og C++.

Thomas Bowley har en smule erfaring med Rust allerede og håber på at kunne lære endnu mere. Dog er han indtil videre skeptisk over for, om Rust fuldstændig vil komme til at erstatte de gamle sprog.

 

Styr på afhængigheder

NixOS er en anden af de nye metoder han har fokus på for tiden. Det er en metode til at beskrive sine afhængigheder, når man bygger sin software, med alle detaljer beskrevet og specificeret.

Du kan gøre det helt op på systemniveau og f.eks. definere et helt operativsystem med nogle få filer, så du i princippet kan ‘trykke på en knap’ og bruge operativsystemet igen og igen. Umiddelbart tror jeg, at NixOS er den rigtige vej at gå, og jeg kunne godt tænke mig at undersøge det nærmere.

Desuden følger Thomas Bowley tæt med i udviklingen af et af de gamle sprog, C++. Ifølge ham er det bedre end sit rygte og har bl.a. den fordel, at det er en ISO-standard og at det opdateres løbende, med en ny udgave frigivet hvert tredje år.

Inden for C++ kommer der hele tiden nye måder at gøre tingene på. F.eks. er jeg interesseret i, hvordan man kan skrive sin kode kortere og mere koncist. Jo færre linjer kode, jo færre fejl. Tanken om at kunne korte f.eks. 30 linjers kode ned til en enkelt og mere udtryksfuld linje, synes jeg er spændende.

Privat er Thomas Bowley gift og far til to piger på 8 og 13 år. Han spiller fodbold i sin fritid og har netop købt nyt hus i Jyllinge sammen med sin familie.