Baggrundsviden skaber den ideelle konsulent

R&D afdelingen ”Basic Software & Electronics” i MAN Diesel & Turbo SE benytter sig i høj grad af kvalificerede konsulenter i spidsbelastningsperioder og til opgaver, hvor der kræves helt speciel viden. Luksusvaren er, når MAN Diesel & Turbo SE har mulighed for at trække på konsulenter, som de har haft tidligere, og som derfor er godt inde i den domæneviden, som karakteriserer motorkontrolsystemerne. Jesper Rosendahl Sørensen er ansvarlig for ”Basic Software Platform”, en af de tre underafdelinger i afdelingen ”Basic Software & Electronics” hos MAN Diesel og Turbo SE.

Vi har klart en favorit embedded software konsulent fra TechPeople, som vi har særlige høje forventninger til. Vi havde ham inde første gang for omtrent fire år siden, og siden, har han opbygget den baggrundsviden, som gør, at han er toptunet fra start af opgaven. Han kender vores platform og kan derfor hurtigt komme i gang”, fortæller Jesper Rosendahl Sørensen.

Én af opgaverne var, at lave forskellige testsystemer i C++ til at supportere produktionstest allerede fra prototypestadiet. På den måde blev der frigivet interne ressourcer til at udvikle hardware. Det var en stor hjælp, fordi konsulenten med hans domæneviden, kunne tage sig af specifikationerne og implementeringen uden at involvere SW ingeniørerne.

“We have great respect for the consultant, because he can really deliver. I can’t praise him highly enough. He possesses a huge amount of drive, is a great inspiration and is quick to learn new things.”

Jesper Rosendahl Sørensen, Head of Basic Software Platform, MAN Diesel & Turbo SE

 
MAN Logo Case Techpeople
Ny generation skibsplatform til motorkontrolsystemet

MAN Diesel og Turbo SE var i gang med at lave en ny generation kontrol platform til skibsmotorkontrolsystemet. Teknologien og netværket var helt anderledes end hidtil. Applikationerne krævede mere beregningskraft, flere input og output enheder samt flere og nye sensorer. Det skyldtes til dels, at et nyt myndighedskrav til nye skibe om reduktion af NOX med 80 % vil træde i kraft i 2016 i USA’s farvande, samt stadig højere krav om sikkerhed og pålidelighed i forbindelse med sejladsdriften. Platformen understøtter hård realtid i en distribueret arkitektur.

Konsulenten indgik som en kollega i teamet, og fik efter afsluttede testopgaver, ansvaret for at håndtere redundans på netværket. Konsulenten fik også til opgave, at arbejde tæt sammen med den eksterne FPGA konsulent, om at specificere interfacet mellem hardware og software.

Driver til PC

Udvikling af driver til PC er et kompliceret nicheområde, som kun få mestrer. ”Jeg ved, at det er en kompetence hvor TechPeople har konsulenter med specialviden. Det var derfor en stor lettelse udelukkende at kontakte dem, og straks få tilknyttet en konsulent med specialviden i en periode på 2-4 måneder”, fortæller Jesper Rosendahl Sørensen, som var særdeles tilfreds med, at han ikke skulle ud i en større søgeproces.

Vi er godt tilfredse med, at vi kan trække på en embedded software konsulent, som har oparbejdet specifik viden indenfor vores domæneområde. Har vi brug for flere ressourcer, har vi gennem TechPeople adgang til en portefølje af kompetente konsulenter både ved spidsbelastninger og til helt specielle opgaver”, slutter Jesper Rosendahl Sørensen, som fremhæver, at han ikke kan sige nok godt om deres favorit konsulent.

Om MAN Diesel & Turbo SE

Moderselskabet ligger i Augsburg i Tyskland og er udbyder af store dieselmotorer og turbomaskiner for marine og stationære applikationer. Produktionen af henholdsvis 2-takstmotorer – og 4-takstmotorer foregår enten fra egne produktionsanlæg eller på licens. Selskabet er markedesførende indenfor 2-takts motorer til store skibe og stammer tilbage fra 1758. I 1893 konstruerede selskabet i samarbejde med Rudolf Diesel verdens første dieselmotor.