Neocortec og Techpeople: 10-årigt partnerskab sikrer fleksibel adgang til ekspert-udviklere

NeoCortec har en patenteret kommunikationsprotokol til trådløse IoT-devices. TechPeople har konsulenterne, der løser specialistopgaver og hjælper med at udvikle kundetilpassede løsninger, når NeoCortecs egne ressourcer ikke rækker.

Når en kunde ringer med et nyt projekt, kan jeg sige ja tak til opgaven med ro i maven. På grund af vores tætte partnerskab med TechPeople ved jeg, at jeg altid kan skaffe et udviklerteam med de rigtige kompetencer, siger Thomas Steen Halkier, direktør i NeoCortec.

 

Skiftende TechPeople-konsulenter sikrer nu på tiende år NeoCortecs evne til at reagere hurtigt på markedets behov. NeoCortec-direktøren fremhæver netop fleksibiliteten og det tætte kendskab til hinanden som de store styrker ved samarbejdet.

 

Jeg ser ingen grund til at gå til andre konsulenthuse. For mig handler det om at samarbejde med nogen, som kender os og som forstår hvad vi laver og hvad vi har brug for. Desuden ved jeg, at når jeg beder TechPeople finde en konsulent med nogle helt specifikke tekniske kompetencer, så får jeg en liste med de bedste folk i branchen.

 

Software og radiomoduler

Kort fortalt udvikler NeoCortec software, der får radiomoduler til at kunne noget, de ellers ikke ville kunne. Modulerne er koblet til sensorer, f.eks. røgalarmer, termostater og fugtmåler, og sender sensordata trådløst via et såkaldt mesh-netværk. NeoCortec’s Mesh-teknologi gør, at sensor-netværket er robust og fleksibelt, samtidig med at de enkelte batteridrevne modulers energiforbrug er ekstremt lavt. Ikke mindst er netværket, kaldet NeoMesh, nemt at installere. Nye moduler integreres automatisk i netværket og sensordata finder selv vej gennem netværket til en router, der sender data videre til IP-verdenen.

 

Blandt kunderne er Honeywell, der har valgt NeoCortecs unikke mesh-netværk som kommunikationsplatform i en ny generation af trådløse brandmeldere til store bygninger. Fordelen ved NeoMesh er her, at sikkerhedssystemet kan installeres uden kabeltræk. De enkelte brandmeldere etablerer automatisk et indbyrdes netværk og finder altid den optimale rute fra afsender til modtager.

 

Et andet eksempel er svenske Nrlyze AB, der anvender NeoCortecs kommunikationsprotokol til et system af sensorer, der installeres i bygninger for at optimere deres energiforbrug. Til forskel fra konkurrerende løsninger gør det trådløse netværks fleksibilitet og robusthed, at det kan nemt kan retrofittes til eksisterende bygninger.

 

God ide i en computer

Historien om partnerskabet begynder på et tidspunkt, hvor NeoCortec knap nok var en selvstændig virksomhed endnu. Dengang, for omkring 10 år siden, var det et udviklingsselskab under det danske selskab A/S Holger Petersen Holding.

 

Vi havde ikke andet end en god ide inde i en computer. Da vi besluttede at etablere virksomheden havde vi brug for nogle folk og et sted at være. Jeg havde haft et godt samarbejde med TechPeople i mit tidligere job og kontaktede dem for at høre, om de kunne finde konsulenter til hardware- og softwareudvikling. Det fik vi lavet en god aftale omkring. Undervejs spurgte TechPeoples direktør, om vi ikke havde lyst til at leje nogle kontorpladser, som de havde i overskud. Det sagde jeg ja tak til, fortæller Thomas Halkier.

 

Er flyttet ”hjemmefra”

Han understreger, at de to virksomheder er selvstændige enheder og aldrig har været bundet sammen økonomisk. Men deres samarbejde har været tæt hen over årene og det fortsætter ufortrødent, også selv om NeoCortec for omkring to år siden voksede ud af TechPeoples rammer og flyttede i egne lokaler.

 

I starten havde vi brug for hardware-specialister. Siden fik vi brug for hjælp til embedded software og PC-tool software. Netop PC-tools er et godt eksempel på, hvad konsulenter kan gøre for en virksomhed som vores. Det er vigtigt for os at kunne tilbyde PC-tools til vores kunder. Men udviklingen af dem kommer i bølger og det giver ikke mening for os at have den type udvikler-ressourcer inhouse. Derfor henter vi dem ind fra TechPeople, når det er aktuelt.

 

Thomas Halkier har også i flere omgange haft en af TechPeoples DevOps-eksperter til at give et løft til de software-udviklingsværktøjer og byggemiljøer, der danner grundlaget for NeoCortecs produktionsflow. Virksomheden er ikke stor nok til at ansætte en fuldtids person til den opgave. Derfor henter man en konsulent ind.

Ifølge Thomas Halkier er det en model, som passer godt til mange startups og mindre teknologivirksomheder, der typisk har skiftende behov for udviklere, afhængig af bl.a. kundetilgang.

 

Kundetilpassede løsninger

Senest har NeoCortec udvidet sit strategiske fokus. Oprindelig lagde NeoCortec sin software ned på de radiomoduler man solgte til kunderne. Denne integration af soft- og hardware mente man var den nemmeste måde for kunden at anvende teknologien.

Sidenhen opdagede man, at store kunder med et højt produktionsvolumen havde brug for en anden og mere kosteffektiv løsning, nemlig at kunne indlejre NeoCortecs software på deres egen hardware. Det gælder f.eks. Honeywell nye brandmeldere.

 

Den løsning kræver som oftest, at vi tilretter vores software til kundens hardware. Vores teknologi er den samme. Men vi lægger nogle lag på toppen af den, så den passer til kundens behov og til den hardware man anvender. Det er en ny forretningsmodel for os og den kræver ekstra udvikler-ressourcer. Her er det helt afgørende, at vi kan hente folk ind fra TechPeople, alt efter hvornår de kundetilpassede projekter kommer ind.

 

Sideløbende med det nye fokus på kundetilpassede løsninger arbejder NeoCortec på at gøre sin standardløsning mere fleksibel, så mindre kunder også får mulighed for at lægge softwaren ned på egen hardware.

 

Leverer det gode udvalg

Aktuelt har NeoCortec én TechPeople-konsulent beskæftiget. Vedkommende er udvikler og projektleder, men kan hurtigt blive forstærket med flere TechPeople-folk, alt efter hvornår der er brug for ekstra hænder.

Helt ærligt, så kunne jeg da sagtens shoppe rundt efter konsulenter andre steder end hos TechPeople. Men det ville kræve rigtig meget af min tid og samtidig ville jeg ikke være sikker på at få præsenteret det bedste udvalg af konsulenter. Det udvalg kan TechPeople levere hver gang, slutter Thomas Halkier.